marți, 27 aprilie 2010

Aventuri la Casa de Sanatate!

Saptamana trecuta am fost cu un teanc de declaratii pentru Casa de Sanatate din Sibiu. Toate bune si frumoase pana cand am ajuns acolo. Precizez ca sunt din Medias, un orasel situat la 60 km de Sibiu. De ce-am preferat sa merg in Sibiu cu declaratiile? Simplu, aici in Medias pentru a ajunge la 13.30 cand ghiseul oricum ti se va inchide in fata, trebuie sa fi de pe la ora 4.00 AM (da da, ati citit bine, 4 Dimineata). Cei care locuiesc aici si care au tangenta cu declaratiile stiu ca nu bat campii.
Ei bine, ajung in Sibiu, si observ cu stupoare ca in loc sa angajeze 2 oameni chiar si cu timp partial au preferat sa investeasca niste bani in diverse aparaturi de unde-ti iei un numar si stai cu gatul ridicat sa vezi cand iti vine randul la ghiseu.
Ei si apas eu pe butonul corespunzator depunerii declaratiilor: 2505, la ghiseu era afisat nr.23si ceva. Am uitat sa precizez ca era 9 dimineata.
Ma asez cumintica la coada si astept sa-mi vina randul.
La ora 13.00 cu lacrimi de fericire in ochi vad ca deasupra ghiseului apare nr.2505 (dupa ce-am stat in picioare 4 ore) Da! P A T R U.
Cu ultimele puteri ma indrept inspre ghiseu.
Intind declaratia care era salvata pe discheta, baiatul de acolo verifica discheta imi pune numar si-mi restituie exemplarul meu.
Dupa asta ii intind alte 14 declaratii trimise prin mail. Declaratii care trebuiau validate. ATAT! Se uita la mine si ma intreaba: acestea sunt trimise prin mail? Da, ii raspund, este vreo problema?
Pai este, ca trebuie sa veniti dupa 26 cu ele. Este lume multa la ghiseu si nu pot sa tin oamenii pana va validez dumneavoastra declaratiile.
Simteam in clipa aia ca iau foc. Pai bai baiatule!!! Am stat si eu la rand: 4 ore in picioare, vin si din Medias, iar tu-mi spui mie ca nu-mi preiei declaratiile???????????
Nu e problema mea imi raspunde obraznicul ala!
Nu e problema ta, dar o sa fie ii raspund si ma indrept nervoasa spre iesire.
Am avut noroc ca in acea zi directorul economic al Casei de Sanatate avea zi de audiente. Asa ca am ajuns direct la el. I-am explicat situatia, el m-a inteles si am ajuns intr-un birou, unde un domn amabil mi-a pus numere pe acele declaratii.

Am rasuflat usurata!
Bugetarii tot bugetari raman, sa ma scuze acele persoane care fac exceptie de la regula!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu